tolkwww.tolkdirect.nldirect
Direct duidelijk, Direct succes!
Welkom Over ons Service Kosten Offerte Referenties Contact Meer informatie

Meer informatie Talen Grieks Zakendoen in Griekenland

Zakendoen in Griekenland

Wanneer u in het buitenland zaken wilt gaan doen, zult u merken dat de verschillen vaak groot zijn. Het is belangrijk om de verschillen die er in de zakelijke cultuur aanwezig zijn, vooraf in kaart te brengen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer u bijvoorbeeld zaken wilt gaan doen in Griekenland, zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Om u op weg te helpen, zullen we in dit artikel enkele tips geven over de zakencultuur die er heerst in dit land.

Persoonlijk contact

Nederlanders zijn over het algemeen gewend om direct te zijn. Het is niet verstandig om dit in Griekenland ook te doen. Men hecht in Griekenland erg veel waarde aan persoonlijk contact en een vertrouwensband alvorens men zaken wilt gaan doen. U dient dus eerst te investeren in een persoonlijke band met uw zakenpartner voordat u echt tot zaken kunt komen.

De ontmoeting

Zakendoen in Griekenland met TolkDirect
Of u nu in de binnenlanden of aan zee zaken doet in Griekenland: met een tolk van TolkDirect komt u goed beslagen ten ijs!
Men is in Griekenland erg formeel. Zorg dus dat u op tijd aankomt op uw afspraken en dat u netjes gekleed bent. Wanneer u uw gesprekspartner ontmoet, wordt normaal gesproken de hand geschud en worden er visitekaartjes uitgewisseld. Ga zorgvuldig om met het visitekaartje dat u van uw gesprekspartner krijgt, zo toont u respect.

Gespreksonderwerpen

Vermijd tijdens het gesprek gevoelige onderwerpen als politiek en de financiële crisis. Wel kunt u vragen naar de familie van uw gesprekspartner. Verder is sport een populair en algemeen onderwerp waar over gesproken kan worden.

Een Griekse tolk

Als u misverstanden wilt voorkomen is het verstandig om een Griekse tolk van TolkDirect in te schakelen. Dat kunt u doen door contact op te nemen met onze projectmanagers. Zij vertellen u graag meer over de expertise van onze tolken en het proces. Weten wat de kosten hier van zijn? Vul het offerteformulier in op onze website, dan ontvangt u binnen een uur een prijsopgave.

Tolken in heel Nederland: Almere - Amsterdam - Rotterdam - Utrecht
Algemene Voorwaarden
© 2024 Tolkservice TolkDirect