tolkwww.tolkdirect.nldirect
Direct duidelijk, Direct succes!
Welkom Over ons Service Kosten Offerte Referenties Contact Meer informatie

Meer informatie Talen Bulgaars Zakendoen in Bulgarije

Zakendoen in Bulgarije

Wilt u zaken gaan doen in Bulgarije? Dan is het vanzelfsprekend belangrijk om te weten wat men gewend is in dit land. In ieder land kent men namelijk weer een andere zakencultuur. Rekening houden met de geldende zakencultuur in het land waar u zaken doet, is de sleutel tot succes! Om u alvast op weg te helpen geven we in dit artikel enkele tips over zaken doen in Bulgarije.

Persoonlijk contact en attenties

Zakendoen in Bulgarije met een tolk van TolkDirect
Gaat u zakendoen in Bulgarije, bijvoorbeeld in Sofia, schakel dan een tolk van TolkDirect in!
Persoonlijk contact is in Bulgarije erg belangrijk. Neem daarom ruim de tijd om uw zakenpartner persoonlijk te leren kennen en zorg dat u op tijd op afspraken verschijnt. Zorg dat u diverse afspraken maakt en uw zakenpartner niet alleen via de telefoon of de e-mail spreekt. Het is bovendien aan te raden om niet direct over zaken te beginnen. Vraag beleefd naar de familie en het werk van uw gesprekspartner. Overigens het in Bulgarije de gewoonte om een kleine attentie mee te nemen zoals een typisch Hollands geschenk. Wanneer u een relatiegeschenk krijgt, verwacht men dat u het direct uitpakt.

Status en lichaamstaal

Status is erg belangrijk in Bulgarije. Zorg dat u een visitekaartje bij heeft en wissel deze uit. Bestudeer het kaartje dat u krijgt goed en berg het daarna zorgvuldig op. Let overigens ook op de lichaamstaal tijdens uw onderhoud. De gebaren die we in Nederland maken voor 'ja' en 'nee' zijn in Bulgarije omgekeerd. Wanneer men ja wilt zeggen, schudt men het hoofd van links naar rechts en op en neer bewegen met het hoofd betekent juist weer ja.

Tolk inschakelen

Wilt u ervoor zorgen dat de communicatie tussen u en uw Bulgaarse zakenpartner(s) vlekkeloos verloopt? Schakel dan nu een tolk in van TolkDirect! Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier of neem contact op met onze projectmanagers voor meer informatie.

Tolken in heel Nederland: Almere - Amsterdam - Den Haag - Rotterdam - Utrecht - Nijmegen
Algemene Voorwaarden
© 2023 Tolkservice TolkDirect