tolkwww.tolkdirect.nldirect
Direct duidelijk, Direct succes!
Welkom Over ons Service Kosten Offerte Referenties Contact Meer informatie

Meer informatie Vakgebieden Rechtbank tolk

Een rechtbank tolk van TolkDirect

Er zijn veel situaties te bedenken, waarbij er een tolk nodig is in de rechtspraak. Lang niet altijd heeft de verdachte of degene die een rechtszaak aanspant voldoende kennis van de Nederlandse taal om de rechtszaak goed te kunnen volgen. In dat geval is een tolk van groot belang. Maar moet u deze tolk eigenlijk zelf regelen of wordt dit voor u geregeld? En hoe werkt een tolk eigenlijk in de rechtbank?

Rechtbank tolken van TolkDirect voor al uw juridische zaken
Wilt u een rechtbank tolk inschakelen? Vraag eerst een vrijblijvende offerte aan!
Wie schakelt de tolk in?

Als de politie iemand oproept als getuige of als verdachte, is de politie zelf verplicht om voor een tolk te zorgen. Dat geldt ook wanneer de verdachte in een strafzaak de Nederlandse taal niet machtig is of wanneer hij of zij doof of slechthorend is. Wanneer u zelf aangifte gaat doen bij de politie van een misdrijf of wanneer u een rechtszaak wilt beginnen, is het uw eigen verantwoordelijkheid om een tolk te regelen, mocht dit nodig zijn.

Hoe werkt een tolk in de rechtbank?

Een tolk is in de rechtbank erg belangrijk. Er kunnen namelijk de nodige misverstanden ontstaan wanneer deze hun werk niet goed doen. Een tolk die werkzaam is in de rechtbank dient vooral communicatief erg sterk te zijn en snel te kunnen anticiperen op wat er gezegd wordt. Het is ook belangrijk dat een goede tolk alles vertaalt en niet alleen een samenvatting geeft. Een verdachte wil immers alles weten wat de rechter zegt.

TolkDirect en rechtbanktolken

TolkDirect werkt samen met tolken die in het bezit zijn van een diploma gerechtstolk en daardoor uitstekend in staat zijn om te tolken bij rechtszaken. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Tolken in heel Nederland: Almere - Amsterdam - Rotterdam - Utrecht
Algemene Voorwaarden
© 2023 Tolkservice TolkDirect